Foto: PantherMedia/Scanpix
Aijas noplūdušie sensitīvie personas dati - kā nepatīkamā slimības vēsture, ar kuriem vīra radiniece dalās "pa labi un pa kreisi" - ir noveduši jauno sievieti līdz psiholoģiskam sabrukumam. "Jūtos ne tā kā savā ādā. Nāk cilvēks pretī un domāju - vai viņš zina kaut ko, vai nē," portālam "Delfi" stāsta Aija. Datu plūsmu viņa vēl nespēj apturēt, tomēr viņa ir gatava cīnīties, vēršoties gan pie Datu Valsts inspekcijas (DVI), gan iesniedzot prasību tiesā.

"Ko tu tāda ienāci mūsu ģimenē, tu jau tāpat esi krople!" tā Aijas vīra radiniece sagaidīja sievieti jaunajā ģimenē. Konflikts ar jauniegūto radinieci Natāliju sākās 2013.gada janvārī, kad sieviete no Lielbritānijas atgriezās Latvijā. "Ar sirdi un dvēseli priecājos, ka dzīve ir nokārtojusies un esmu atgriezusies Latvijā. Un pēkšņi šitā," atceras Aija.

Emocionāls sabrukums un nespēja apturēt datu plūsmu

Konflikts ģimenē jau sācies vairākus gadus pirms Aijas atgriešanās Latvijā un kāzām, tam pamatā ir nespēja sadalīt īpašumus, taču par emocionālas vardarbības upuri kritusi jaunā sieviete. Viss sācies kādā saviesīgā pasākumā mājas dārzā, kad sieviete svinēja dzimšanas dienu un atgriešanos Latvijā. Brīdī, kad Aija čalojusi ar saviem draugiem, paziņām un studiju biedriem, pienāca klāt jauniegūtā radiniece – Natālija, kura sākusi klāstīt sievietes deklarētās adreses, vietas, kur sieviete Lielbritānijā dzīvojusi, kādās skolās mācījusies, kādus nodokļu nav laicīgi nomaksājusi.

Laika gaitā Natālija nākusi arī klajā ar jaunu un personiskāku informāciju. Pat īsi pirms kāzām jauniegūtā radiniece piegāja pie Aijas vedējmātes un jautāja: "Vai tad tu nezināji, ka Aija jau ir divreiz precējusies?"

Datu plūsma turpināja eskalēties tik tālu, ka Aijai jau zvanījusi radinieku meita, kura izlasīja sociālajā tīklā "draugiem.lv", ka Aijai deviņdesmito gadu vidū bijusi smaga avārija, pēc kuras veikta operācija – transplantācija. Šausminoša medicīniskā vēsture ir sensitīvi dati, ko sieviete cenšas ne tikai nestāstīt nevienam, bet arī aizmirst. "Tas, ka šādā veidā informācija uzplaiksnī, rada papildu emocionālu stāvokli," stāsta Aija, piebilstot, ka apmeklējusi pat krīžu un konsultāciju centru "Skalbes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!