Foto: LETA

Valdošās koalīcijas partija atbalsta amata pienākumu termiņa pagarināšanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim, Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam.

Par šiem jautājumiem rīt, 26. jūlijā, lems valdība. Šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes politiķi norādīja, ka atbalsta šos lēmumus, uzteicot iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), kurš devis konkrētus uzdevumus dienestu vadītājiem.

Kā ziņots, VP priekšniekam Ķuzim amata termiņš beidzas 2. augustā, bet Garbaram un Āboliņam – 20. septembrī.

Kozlovskis iepriekš pauda, ka attiecībā uz VP ir lietas, kas ir jāizdara un kas ir jāizdara nekavējoties. "Konkrētie uzdevumi, kas ir mūsu dienas kārtībā un kas ir jāizdara turpmākajos divos gados, ir speciālas struktūrvienības izveidošana, kas nodarbosies ar augstas prioritātes lietu izmeklēšanu, tāpat ir plānots strādāt pie noziedzīgi iegūtu līdzekļu struktūrvienības izveides - tas ir ļoti aktuāls jautājums, un pirmais pusgads ir pierādījis šādas struktūrvienības izveides nepieciešamību," skaidroja iekšlietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka VP pirmajā pusgadā ir atguvusi un tiesa par noziedzīgi iegūtiem ir atzinusi aptuveni 45 miljonus eiro. Vēl Kozlovskis norādīja, ka ir jāstrādā pie kriminālprocesa vienkāršošanas, jo tā ir problemātika, ar ko ikdienā iznāk sastapties. "Līdz ar to tiks lemts par to, ka Kārtības policija tiks atbrīvota no kriminālprocesu izmeklēšanas. Kopumā runājot par Kārtības policijas uzdevumiem, es sagaidu, ka preventīvais darbs tiktu veikts daudz labākā līmenī resursu ziņā, jo, piemēram, inspektori ir ļoti noslogoti," sacīja ministrs.

Viņš arī komentēja, ka notiks darbs pie jaunās izglītības koncepcijas ieviešanas praksē.

Attiecībā uz Valsts robežsardzes darbu Kozlovskis norādīja, ka ir skaidrs, ka pēdējā laikā valsts robeža ir bijusi ļoti augsta prioritāte, turklāt valdībā ir apstiprināts konceptuāls ziņojums par valsts robežas stiprināšanu, kas ietver ļoti daudz pasākumu, bet to īstenošana nav viena gada jautājums, bet tas ir fundamentāls uzdevums, kas Latvijai ir jāveic, lai justos droši. Ministrs bilda, ka kopumā robežsardzes darbs tika atzīts kā labs.

"ASV eksperti norādīja, ka pieejamo resursu apmērā Valsts robežsardze savu darbu veic labi. Līdz ar to es no Garbara kunga sagaidu atdevi un enerģiju valsts robežas stiprināšanā. Skaidrs, ka te ir jābūt darbam tandēmā, jo bez līdzekļiem šie uzdevumi nevar tikt izpildīti," pauda Kozlovskis.

Izsakoties par VUGD darbu, ministrs uzsvēra, ka VUGD kopumā sabiedrībā tiek vērtēts pozitīvi. "Kamēr Āboliņš vada VUGD, Latvijā bijām saskārušies ar traģiskiem notikumiem, un manā skatījumā viņš ir spējis vadīt dienestu un arī konkrētus glābšanas darbus kvalitatīvi un pietiekami augstā līmenī, arī glābējiem parādot savu atdevi un varonību," komentēja iekšlietu ministrs.

Kozlovskis gan piebilda, ka VUGD nav labākajā stāvoklī materiāltehniskā nodrošinājuma ziņā, bet "te ir cieša sasaiste ar valdības darbu un mani kā ministru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!