Foto: F64

Koalīcijas politiķi norāda uz Māra Skujiņa tiesībām atsaukt savu kandidatūru uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, reizē sagaidot jauna pretendenta izraudzīšanos no līdzšinējiem kandidātiem vai jaunā konkursā.

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri norāda, ka Skujiņš ir izmantojis tiesības lemt par savu nākotni, visticamāk, šādu izvēli izdarot milzīga spiediena apstākļos. "Vienotība" iepriekš bija lūgusi atlikt lemšanu par viņa kandidatūru pirms attiecīgas pārbaudes veikšanas. Politiķis norādīja, ka politiskais spēks to lūdzis, lai saņemtu vairāk informācijas, un ka šī situācija nav saistīta ar partijām, bet presē publicēto informāciju.

"Vienotība" sagaida, ka Finanšu ministrija sadarbībā Valsts kanceleja izvirzīs jaunu kandidātu uz VID vadītāja amatu.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norāda, ka šis gadījums ir "mūsu politiskās lietās ierasta prakse", kad, kandidējot uz svarīgu amatu, pretendenti var "uzzināt par sevi to, ko līdz šim nav uzzinājuši". Viņš norādīja, ka tālāk jārīkojas atbilstoši spēkā esošajam regulējumam un vai nu jārīko jauns konkurss vai pretendents jāizvēlas jau no līdzšinējiem kandidātiem.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš norādīja, ka tas ir atbildīgās finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) kompetences jautājums atbilstoši regulējumam izvirzīt jau kandidatūru. Komentējot Skujiņa izšķiršanos, politiķis norādīja, ka katram ir tiesības gan pretendēt, gan atsaukt savu kandidatūru uz kādu amatu.

Jau ziņots, ka Skujiņš atsaucis savu pieteikumu VID ģenerāldirektora amatam, teikts Skujiņa paziņojumā medijiem.

"Melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši. Nācu ar izsvērtiem piedāvājumiem un skaidru vīziju par VID attīstību. Priecājos, ka tie tika atzinīgi novērtēti gan atlases komisijā, gan sarunā ar ministri, gan sarunās ar nozaru organizāciju pārstāvjiem, gan frakcijās. Šodien informēju Drošības policiju par melu kampaņas indikācijām, kas bija manā rīcībā. Pēdējās dienas ir spilgts apliecinājums politiskās kultūras purvam visnožēlojamākajā veidā. Šī epizode ir zaudēta, bet ilgtermiņā būsim uzvarētāji. Par savu lēmumu informēju ministri un Valsts kancelejas direktoru. Atvainojos savai ģimenei par pēdējo dienu elli," teikts Skujiņa paziņojumā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar preses sekretāra Andreja Vaivara starpniecību norādīja, ka atsaukt savu pieteikumu VID vadītāja amatam ir Skujiņa paša izvēle. Tāpat Vaivars piebilda, ka uz VID vadītāja amatu tiks izsludināts jauns konkurss.

Koalīcijas vairākums iepriekš nesteidza paust atbalstu Skujiņa kandidatūrai VID ģenerāldirektora amatā. Pirms oficiāla lēmuma pieņemšanas bija paredzēts sagaidīt VK rosinātās atkārtotās pārbaudes rezultātus par Skujiņa iespējamo saistību ar skandālos iepīto uzņēmēju Māri Martinsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!