Foto: F64

Valdošās koalīcijas pārstāvji Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatam izvirzījuši līdzšinējo CVK vadītāju Arni Cimdaru, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā ziņots, Cimdars CVK vada no 1997.gada.

Koalīcijas padome pirmdien pauda atbalstu idejai, ka Zatlera reformu partija (ZRP) darbam CVK virza divus pārstāvjus, informēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Viņš pieļāva iespēju, ka līdz ar to Saeima varētu neatbalstīt to, ka apvienība "Saskaņas centrs" (CVK) iegūst divas vietas CVK. Taču šis jautājums tiks izlemts balsojumā parlamentā, piebilda Panke.

Visas partijas līdz pirmdienai Saeimā ir iesniegušas savas kandidatūras CVK locekļu amatiem, informēja Saeimas Preses dienestā.

ZRP darbam CVK izvirzījusi bijušo Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpilddirektori Ievu Gruziņu un Latvijas Pašvaldību savienības padomnieci Sniedzi Sproģi.

Saeimas neatkarīgo deputātu grupa virza deputāta Gunāra Rusiņa palīdzi juristi Loretu Skabursku.

Partijas "Vienotība" frakcija CVK locekļa amatam virza pašreizējo CVK sekretāru Kārli Kamradzi, bet SC frakcija uz CVK no savas puses virza divus pārstāvjus - pašreizējo CVK locekli Raimondu Oļehno un juristu Aleksandru Maļcevu.

Zaļo un zemnieku savienības frakcija kā savu kandidātu virza pašreizējo CVK locekli Dzintru Kusiņu, savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - pašreizējo CVK locekli Ritvaru Eglāju.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs un Frakciju padome vienojās, ka frakcijas savus kandidātus izvirzīs līdz 6.februārim.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus locekļus ievēl Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā. CVK pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām CVK vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!