Foto: Saeimas administrācija
Koalīcijas partijas pagaidām nenosauc projektus, kuriem 2017.gada valsts budžeta projektā iesniedzamajos priekšlikumos prasīs finansējumu.

Vaicāts par to, kam paredzēts atvēlēt deputātu tā dēvēto "kvotu" līdzekļus, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis sacīja, ka norobežojas no jēdziena "kvotas", jo naudu, kas būs paredzēta šajos priekšlikumos, nonāks pie konkrētiem iedzīvotājiem. Pašlaik notiek daudzu saņemto aicinājumu par līdzekļu piešķiršanu izvērtēšana, nauda tiks izlietoti lietderīgi un par tās piešķiršanu tiks lemts sadarbībā ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, skaidroja politiķis.

Līdzīgi "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns sacīja, ka partijas pārstāvjiem ir atsūtīti vairāki lūgumi par finansējuma piešķiršanu, bet tie vēl tiks vērtēti.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pauda, ka tāpat kā iepriekšējos gados nacionālās apvienības pārstāvji iesniegs priekšlikumus par līdzekļiem politiski represētajiem, karavīru organizācijām, mazpulkiem. Par pārējiem priekšlikumiem vēl notikšot diskusijas.

Kā ziņots, Saeimas deputātu priekšlikumiem "kvotu" ietvaros nākamā gada budžetā varētu atvēlēt vismaz 1,2 miljonus eiro, taču valdošajā koalīcijā oktobra sākumā tika spriests arī par vēl vairāku miljonu eiro iespējamu atvēlēšanu lielākiem projektiem.

Politiķi atturas nosaukt konkrētu summu, bet oktobra sākumā tika neoficiāli skaidrots, ka koalīcijas deputātu priekšlikumiem "kvotu" ietvaros būs pieejami 1,2 miljoni eiro jeb aptuveni 20 000 eiro uz katru koalīcijas deputātu.

Nākamā gada valsts budžetu Saeimā paredzēts pieņemt 23.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!