Foto: F64

Koalīcijas partneri sola izvērtēt, bet nedod priekšlaicīgus atbalsta solījumus pašlaik ticamākajām premjera amata kandidātam Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājam Kārlim Šadurskim (V).

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) arī pēc sarunas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nav mainījis savu viedokli un nepiekrīt kandidēt uz premjera amatu, līdz ar to premjera pienākumus varētu uzticēt Šadurskim. Šadurskis varētu piekrist uzņemties šos pienākumus, liecina neoficiālā informācija.

Visticamāk, Valsts prezidents lēmumu par premjera amata kandidātu varētu pieņemt jau tuvākajās dienās.

Arī koalīcijas partneri pagaidām nav pauduši viennozīmīgu atbalstu šai kandidatūrai, tomēr arī viennozīmīgu atbalstu uzreiz nesola.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Birgmanis aģentūrai LETA norādīja - ja Vējonis nominētu Šadurski, tad politiskais spēks gatavs ar viņu runāt, bet priekšlaicīgus atbalsta solījumu nedos.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Jānis Dombrava norādīja, ka nacionālā apvienība vēl izvērtēs šo kandidatūru. Viņa kandidatūra gan pagaidām nav minēta oficiālās sarunās, norādīja Dombrava. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars arī norādīja, ka vispirms tiks sagaidīta oficiāla premjera amata kandidāta nominācija, un tad nacionālā apvienība būs gatava sarunām.

Kā ziņots, Vējonis šodien ticies ar Reiru saistībā ar jaunās valdības izveidi. Vējonim līdz piektdienai, 8.janvārim, paredzētas tikšanās ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, liecina prezidenta kancelejas mājaslapā publicētā informācija.

Kanceleja gan nav norādījusi, ar kuriem iespējamajiem premjerministra amata kandidātiem Vējonis tiksies, kā arī nav norādīti tikšanās laiki. Jau iepriekš tika pausts, ka prezidents varētu tikties ar "Vienotības" politiķiem un kādu no viņiem potenciāli varētu nominēt valdības vadītāja amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!