Foto: Mango

Pazīstamais Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) iesniedzis sūdzību pret Latviju, prasot kompensēt kaitējumu, kas viņam nodarīts saistībā ar Ārlietu ministrijas (ĀM) lēmumu par iekļaušanu tā dēvētajā "melnajā sarakstā" jeb to personu sarakstā, kurām liegta ieceļošana Latvijā.

Krievijas domes Kultūras komisijas sēdē Kobzons paziņojis, ka kopā ar advokātu Barševski vērsies ECT, apmaksājis procedūru, kā arī iesniedz sūdzību Eiropas tiesā pret Latvijas valdību saistībā ar morālo un materiālo kompensāciju, vēsta „Itar-Tass".

Kobzons izteicies, ka ir apmaksājis viesnīcu - 11 500 eiro -, uz visu laiku,  ko bija plānojis uzturēties Jūrmalā, taču viesnīca viņam šo naudu nav atmaksājusi.

Viņš paziņojis, ka viesnīcas pārstāvjiem mēģinājis paskaidrot, ka „tas ir forsmažors", taču viesnīcā norādījuši, ka no viņiem tas arī nav bijis atkarīgs. „Kas to izdarīja - Latvijas valdība, lūk, viņiem arī iesniedziet pretenziju. Lūk, es arī iesniedzu," atzinis Kobzons.

Jau vēstīts, ka  Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šovasar liedza Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi.  

Rinkēviča "melnajā sarakstā" iekļautie dziedātāji šī gada sākumā parakstījuši vairāku Krievijas mākslinieku vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā pausts atbalsts prezidenta īstenotajai politikai Krimā, Ukrainā.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā "melnajā sarakstā" visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!