Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī Kocēnu novada Kocēnu pagastā nodzēsis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 15.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kocēnu novada Kocēnu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamās mājas pirmais stāvs un bēniņu telpa 300 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 18.58.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, koki, salmi, skaidas, siena ruļļi, sadzīves mantas, reklāmas izkārtne, divas dārza mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Gaileņu ielā Garkalnē notvēra čūsku, kas atradās pie dzīvojamās mājas ieejas un palaida brīvībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!