Foto: LETA

Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova, kura piekritusi kandidēt uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, jūtas pārliecināta par uzņēmēju atbalstu viņas apstiprināšanai VID vadītāja amatā, ceturtdien pēc tikšanās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) pārstāvjiem žurnālistiem teica Koļegova.

Viņa uzsvēra, ka viņas un LDDK, kā arī LBAS redzējums sakrīt vairākos jautājumos, kas šodien pārrunāti tikšanās laikā. Uzņēmēju pārstāvji bijuši tieši, saruna bijusi konstruktīva, un ir bijusi saprašanās.

Šodien apspriesti jautājumi par nodokļu nomaksas administrēšanu, iekasēšanu un modernizēšanu, kā arī noziedzības apkarošanu, stiprinot VID noziedzības apkarošanas bloku.

Koļegova arī uzsvērusi, ka VID noteikti kļūs uzņēmējiem vēl draudzīgāks.

Kā ziņots, iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, taču ārpus konkursa šim amatam tika uzrunāta pašreizējā VVD vadītāja Koļegova.

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par VID vadītāja apstiprināšanu.

Koalīcijas partneri - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un pēc oficiālas izvirzīšanas, kas gaidāma nākamnedēļ, plāno tikties ar Koļegovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!