Foto: F64

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa trešdien noraidīja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) prasību pret žurnāla "Ir" komentētāju Aivaru Ozoliņu, no kura mērs vēlējās piedzīt 14 228 eiro (10 000 latus), portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Ušakovs no AS "Cits medijs", kurš izdod žurnālu "Ir", un žurnālista Aivara Ozoliņa vēlējās piedzīt naudu par morālajiem un materiālajiem zaudējumiem, kas radušies, pēc Ušakova domām, aizskarošā komentāra dēļ.

Tiesa trešdien pasludināja saīsināto spriedumu, kuru vēl likumā noteiktajā kārtībā varēs pārsūdzēt.

Kad prasība tika iesniegta, tā brīža Rīgas domes priekšsēdētāja pārstāve Anna Kononova portālam "Delfi" paskaidroja, ka "prasību iesniegusi privātpersona Nils Ušakovs". Tiesai tika lūgts atzīt par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu žurnālā publicētā žurnālista Ozoliņa rakstā "Dinozauru dumpis" ietverto frāzi "Ušakova kleptokrātu Rīgas domi". Ušakovs vēlas ne tikai kompensāciju, bet arī teiktā atsaukumu un atvainošanos.

"Esmu izbrīnīta, ka amatpersonai, kas iepriekš pat strādājusi žurnālistikā, nav izpratnes par vārda brīvību un tā iesūdz mediju tiesā par viedokli," žurnālā "Ir" komentējusi tā galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!