Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien noraidīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) priekšlikumu nepiešķirt finansējumu "Latvijas Radio 5", portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

LRA nākamā gada valsts budžeta likuma projekta otrajam lasījumam iesniegusi priekšlikumu, kurā rosina likvidēt "Latvijas Radio 5", un novirzīt tam paredzētos gandrīz 569 tūkstošus eiro līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem citu valstij svarīgu mērķu īstenošanai.

""Latvijas Radio 5" nav sasniedzis tam izvirzītos mērķus, un nesasniedz paredzētos auditorijas apjomus," priekšlikumā ierosinājumu pamato LRA.

Deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) Budžeta komisijas sēdē uzsvēra, ka radio izveidots pirms diviem gadiem, taču tam izvirzītie mērķi nav sasniegti. Piemēram, solīto 100 tūkstošu klausītāju vietā auditorija rudenī sasniegusi 32 tūkstošus.

"Stacija tika radīta, lai uzrunātu jauniešus, bet tas nav izdarīts," klāstīja Kaimiņš, kā piemērus minot gan neradīto video saturu, gan analītiskās žurnālistikas sadaļu. Viņš arī atgādināja par "Pieci.lv" rupjību skandālu šā gada vasarā.

"570 tūkstoši eiro - mēs nevaram atļauties tik dārgu radiostaciju, kas nepilda savus uzdevumus," sacīja Kaimiņš.

Kaimiņa priekšlikums tomēr neguva deputātu vairākuma atbalstu. Deputāts Imants Parādnieks (NA) gan atzina - ja Kaimiņa sniegtā informācija ir patiesa, šis jautājums jāskata atbildīgajā Saeimas komisijā.

Saeima par 2016. gada budžetu galīgajā lasījumā lems šā gada 30. novembrī.

Jau vēstīts, ka nākamā gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta otrajam lasījumam deputāti iesnieguši vairāk nekā 600 priekšlikumus. Savukārt 24 citiem likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti 303 priekšlikumi.

Nākamā gada valsts budžetā deputāti rosina rast finansējumu gan pārstāvētajām pašvaldībām, gan arī dažādiem sporta un kultūras pasākumiem. Vairāki priekšlikumi neatšķiras no pagājušā gada nogalē iesniegtajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!