Foto: DELFI
Saeima ceturtdien nodeva komisijām grozījumus likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, kas paredz noteikt pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus par svētku dienām.

Deviņu "Saskaņas centra" (SC) deputātu iesniegtais likumprojekts paredz likumā noteikto svētku dienu sarakstu papildināt ar 6. un 7. janvāri – pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkiem.

Anotācijā deputāti skaidro, ka Latvijā ir aptuveni 400 000 pareizticīgo un vecticībnieku konfesiju locekļu, un Ziemassvētki viņiem ir vieni no nozīmīgākajiem reliģiskajiem svētkiem, bet saskaņā ar spēkā esošo likumu tās nav svētku dienas. Deputāti arī uzskata, ka likumprojekts labvēlīgi ietekmēs pareizticīgo un vecticībnieku attieksmi pret valsts varu.

Par likuma nodošanu komisijām nobalsoja 46 deputāti no SC, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) un "Par labu Latviju". Pret bija 34 deputāti no "Vienotības" un VL-TB/LNNK, bet atturējās pieci deputāti – no Zemgales apgabala ievēlētais Andris Bērziņš (ZZS), kā arī "Vienotības" pārstāvji Solvita Āboltiņa, Liene Liepiņa, Aleksejs Loskutovs un Jānis Reirs.

Likumprojekts nodots Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!