Foto: F64

Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā Satversmes preambulas izveidei veltītā konferencē pašmāju un ārvalstu eksperti diskutēja par Latvijas valsts pamatu atspoguļojumu izvērstā Satversmes preambulā, tās ideju un iespējamo saturu.

Konferenci rīkoja Saeima un Saeimas Juridiskā komisija sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Par preambulas priekšlikumu uzrunāt klātesošos bija aicināti Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību komisijas priekšsēdētājs un preambulas izstrādātājs Egils Levits, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne. Baltijas valstu pieredzē bija aicināti dalīties Mīkola Romera Universitātes Juridiskās fakultātes Konstitucionālo un administratīvo tiesību direktore Milda Vaiņute no Lietuvas un Igaunijas parlamenta Konstitucionālās komisijas priekšsēdētājs Raits Maruste

Savukārt preambulas priekšlikuma izvērtējumu tika aicināti sniegt akadēmiķis Jānis Stradiņš, LU Juridiskās fakultātes lektors un Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, LU lektors un Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību komisijas loceklis Lauris Liepa, Biznesa augstskolas Turība profesors Aivars Endziņš un rakstniece Māra Zālīte. Tāpat plānots, ka klātesošos uzrunās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Ivars Ījabs, bijusī Latvijas PSR Augstākās padomes deputāte, 4.maija Deklarācijas kluba biedre Velta Čebotarenoka, LU Latvijas Vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe profesore Maija Kūle, LU asociētais profesors Valdis Muktupāvels, kā arī Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Konferences noslēgumā bija paredzēts uzklausīt Saeimas frakciju pārstāvju viedokļus par Satversmes preambulas projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!