Nekārtībās, kas izcēlušās pazīstamās krievu dziedātājas Zemfiras koncertā Jakutskas pilsētā, dažādas pakāpes ievainojumus guvuši 19 cilvēki, tai skaitā trīs miliči. Jaunākajam ievainotajam ir tikai astoņi gadi.
Sahas (Jakutijas) Republikas Iekšlietu ministrijas preses dienests aģentūru "Interfax" informēja, ka divu cietušo stāvoklis patlaban ir ļoti smags. Vienam cilvēkam ir lauzts mugurkauls, bet otrs guvis nopietnu galvaskausa un smadzeņu traumu.

Pēc preses dienesta datiem, koncerts organizētāju vainas dēļ sācies ar stundas nokavēšanos. Tas izraisījis skatītāju, pārsvarā jauniešu, neapmierinātību. Nodziedājusi dažas dziesmas, Zemfira aicināja savus fanus iznākt stadionā un paziņoja, ka tas esot saskaņots ar miliciju. Viņas aicinājumam sekoja vairāki tūkstoši skatītāju. Tribīnēs sākās grūstīšanās.

Preses dienesta darbinieki norādīja, ka apturēt nekārtības stadionā miliči vairs nav spējuši. Tika iesaistītas vietējā OMON un Iekšlietu ministrijas rezerves.

Kārtība stadionā tika atjaunota tikai pēc 40 minūtēm.

Iepriekšējā izmeklēšanā noskaidrots, ka par nekārtību iemeslu kļuvusi dziedātājas "acīmredzami provokatīvā rīcība", konkrēti, viņas aicinājums skatītājiem iznākt stadiona laukumā.

Preses dienests norādīja, ka pēc koncerta dziedātāja atvainojusies, taču atbildību par notikušo uzvēlusi pasākuma organizētājiem.

Patlaban tiesībsargājošās iestādes risina jautājumu par krimināllietas ierosināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!