Foto: LETA

Uz šobrīd Latvijā nav iespējams identificēt konkrētus militārus draudus no Krievijas, bet kopumā tas nenozīmē, ka mums nav jārūpējas par savu drošību, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pirmdien sacīja Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Viņš sacīja, ka papildus militārie spēki Baltijas reģionā - Baltijā un Polijā, Rumānijā un Ungārijā netraucētu, bet palielinātu drošību, jo tad valsts, kas vēlas vērsties pret kādu no valstīm redz, ka gan pašā valstī ir militārie spēki, kas var dot pretsparu,  gan kaimiņvalstis spēj ātri nākt palīgā. Militāro spēku klātbūtne  apliecinātu, ka palīdzība no kaimiņvalsts var būt daudz ātrāka.

Tiešu militāru draudu no Krievijas nav - netiek munīcija pievesta, netiek tehnika koncentrēta pie robežas, netiek gatavots militārs uzbrukums, taču tas nenozīmē, ka mēs tomēr nevaram kļūt par zināmu, hibrīdkara ietvaros īstenotu uzbrukumu upuriem.

Latvijai lielākais drauds ir tad, ja Latvijas pilsoņi nebūs pārliecināti, ka mums šī valsts Latvija ir vajadzīga. Un protams, ka šo pārliecību var ietekmēt dažādi - viens no veidiem, kā to ietekmēt, ir, izmantojot informatīvo telpu - komentējot dažādus notikumus.

Bērziņš sacīja, ka viņam ir radies iespaids, ka bez jau sen esošajiem tradicionālajiem "čivinātājiem" ir parādījusies jauna grupa, kas pietiekami profesionāli komentē notikumus, noliedzot amerikāņu iesaisti šajā reģionā, noliedzot mūsu transatlantisko orientāciju. Viņš gan atzīmēja, ka ir grūti pierādīt, ka tie ir kādas troļļu fabrikas sastāvdaļa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!