Foto: Saeimas administrācija
Mazpazīstamais Saeimas deputāts Jānis Junkurs, kuram Saeimas vēlēšanās Kurzemes apgabalā no savas 10. vietas "Vienotības" sarakstā izdevās pakāpties uz otro vietu, apsteidzot partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kas tādējādi netika ievēlēta parlamentā, kopš vēlēšanām Saeimā nav manīts un arī uz žurnālistu zvaniem neatbild, vēsta raidījums "LNT ziņas".

Junkurs īstenoja aktīvu un ar savu partiju nesaskaņotu individuālu priekšvēlēšanu kampaņu. 11.Saeimā viņš tika ievēlēts no "Reformu partijas", bet to pameta un pievienojās "olšteiniešu grupai". Pavasarī viņš kļuva par "Vienotības" biedru un 12.Saeimas vēlēšanās startēja šīs partijas Kurzemes saraksta desmitajā vietā, no kura ievilkto plusu dēļ pakāpās uz otro vietu.

"LNT ziņas" informē, ka kopš vēlēšanām Junkurs nav manīts Saeimā.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars raidījumam atzinis, ka Junkurs nav aktīvs partijas biedrs, tādēļ viņam pat nav saglabāts šī deputāta telefona numurs, tomēr frakcijas konsultanti ar politiķi sazinājušies un noskaidrojuši, ka viņš sasirdzis.

Vairāk informācijas bijis citiem deputātiem no "olšteiniešu grupas", kas apgalvojuši, ka Junkurs jau jaunnedēļ varētu būt ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!