- Gulbenes vietējā televīzija ceturtdienas vakarā demonstrēja interviju ar slepkavu Aleksandru Korajkovu, kurš 22.februārī Gulbenē diendusas laikā ielavījās bērnudārzā un nogalināja trīs bērnus un audzinātāju.
Pirms intervijas tās autors Guntars Eniks pats ekrānā skaidroja, kāpēc ir tapusi šī intervija (kas ierakstīta septembra sākumā) un kāpēc tā tiek rādīta.

Prokurore Rita Medne esot apsolījusi tieši Gulbenes vietējai televīzijai iespēju intervēt Korjakovu, jo viņš "ir cēlies no Gulbenes, te viņu pazīst". Taču šāda iespēja esot tikusi liegta raidījuma "Šoka Šovs" autorei Natālijai Ābolai, kā arī lielajām televīzijas kompānijām.

Eniks pirms intervijas demonstrēšanas ieteica cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu pārslēgt savu tālrādi uz citu kanālu. Intervijas autors arī atvainojās, ka viņam esot vajadzējis paspiest Korjakovam roku (sasveicināties ar viņu), jo citādi intervija nemaz nebūtu varējusi notikt.

Intervijā Korjakovs pastāstīja, ka viņam "gribējās nogalināt", turklāt pēc iespējas vairāk bērnu. Taču viņš pamanījis tikai trīs, kurus arī nogalinājis. Iepriekš domājis, ka grupiņā būs apmēram desmit bērnu un visus arī gribējis nogalināt.

Viņa nolūks nav bijis iet tieši uz grupiņu, kur uzturas krievu tautības bērni. Korjakovs apliecināja, ka viņam bijis vienalga, kādas tautības bērnus nogalināt.

Kāpēc gribējās slepkavot un kāpēc slepkavošanai izvēlējies tieši 22.februāri, Korjakovs pateikt nevarēja. Slepkava sacīja, ka, viņaprāt, nogalināto bērnu "tuvinieki nemaz tik ļoti nepārdzīvo".

"Viņi taču no valsts saņēma 20 000 latu. Un brauca uz sanatoriju par valsts līdzekļiem," teica Korjakovs.

Viņš arī sacīja, ka sodīt viņu nevajadzētu, taču nogalināto bērnu vecāki to vēlas.

Pēc nelielas minstināšanās Korjakovs arī apstiprinoši atbildēja, ka droši vien rīkotos tāpat, ja būtu iespēja pagriezt notikumu gaitu atpakaļ un sākt visu no gala.

Aptaujātie gulbenieši pauda BNS sašutumu par to, ka vietējā televīzija parādīja šo sižetu, jo "ir taču Adventes laiks". Turklāt vēl nav paziņots tiesas spriedums Korjakovam, lai gan jau tagad zināms, ka nāvessods viņam piespriests netiks. Tāpēc arī gulbenieši Korjakova cinisko izrunāšanos uztver kā ņirgāšanos par sabiedrību, jo noziedznieks taču "itin nemaz nenožēlo, ka ir slepkavojis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!