Foto: F64

Eiropas Savienībai (ES) ir jāturpina strādāt pie kompleksu pasākumu ieviešanas terorisma draudu apkarošanai, pēc dalības ceturtdien Briselē notikušajā ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē sacīja Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš atzina, ka terorisma draudi ir viens no nopietnākajiem apdraudējumiem ES, tāpēc dalībvalstīm jāturpina strādāt pie kompleksu pasākumu ieviešanas, kas sākti jau iepriekš.

Kā pastāstīja Kozlovskis, šodien ministri diskutēja par informācijas apmaiņas pasākumu īstenošanu un sistemātisku tās izmantošanu, kā arī būtiska sanāksmes daļa tika veltīta deradikalizācijas pasākumiem, īpašu uzmanību pievēršot personu radikalizācijai internetā un nepieciešamībai aktīvi sadarboties ar vietējām musulmaņu kopienām.

Ar mērķi ierobežot finansējuma pieejamību teroristiem, ministri diskutējuši arī par nelegālās naudas aprites kontroli. Tāpat dienaskārtībā bijis jautājums par stingrākiem pasākumiem, kas nepieciešami sprāgstvielu prekursoru un šaujamieroču kontroles nodrošināšanai.

Lai arī migrācijas plūsmas kopumā ir samazinājušās, migrācijas jautājums nav zaudējis aktualitāti, atzīmēja Kozlovskis. Viņš pastāstīja, ka padomes sēdē ministri diskutēja arī par nelegālās migrācijas plūsmu mazināšanu tā dēvētajā centrālās Vidusjūras migrācijas ceļā un sadarbības veicināšanu ar trešajām valstīm, lai atbalstītu to robežuzraudzības spējas, cīņu ar organizēto noziedzību un cilvēktirdzniecību.

Tāpat diskusijās ticis uzsvērts, ka jāturpina pasākumi nelegālo migrantu atgriešanas jomā sadarbības stiprināšanai ar starptautiskajām organizācijām.

Atsevišķi pārrunāta nepieciešamība nodrošināt pietiekamu dalībvalstu ekspertu skaitu ES aģentūru organizētajās kopējās operācijās.

Nekādi konkrēti lēmumi šodienas sanāksmē netika pieņemti, piebilda Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!