Foto: DELFI

No jaunā premjera tiek sagaidīta aktīvāka un izlēmīgāka rīcība, jo pašreizējā valdība kritizēta kā mazspējīga, savu redzējumu saistībā ar jaunās valdības veidošanu Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Jau ziņots, ka līdzšinējā premjerministre Laimdota Straujuma (V) minējusi kā vienu no kandidātiem nākamā Ministru prezidenta amatam. Taču Kozlovskis trešdien intervijā Latvijas Radio atklāja, ka kandidēt uz valdības vadītāja amatu negrasās.

Arī sarunā ar "900 sekundēm" Kozlovskis savu lēmumu nekandidēt amatam atklājis, ka pamatā ir divu dienu laikā paveiktais izvērtējums. Viņa lēmums esot saistīts ar konsultācijām ar ģimeni un nozari. Tāpat viņš uzsvēra, ka labprāt turpinātu darbu līdzšinējā amatā.

"Kvalitatīvāk varu darīt to, ko daru līdz šim. Daudzas lietas ir iesāktas un jāpabeidz," savu lēmumu skaidroja iekšlietu ministrs. Turklāt viņš pauda uzskatu, ka lēmums par kandidēšanu vai nekandidēšanu amatam bijis, viņaprāt, jāpieņem pietiekoši ātri. "Es jau četrus gadus jau esmu politikā - lēmums bija ātri jāpieņem, jo neesmu gatavs turpināt šādu diskusiju sadaļu," sacīja Kozlovskis.

Vaicāts par to, kādam būtu jābūt jaunajam valdības vadītājam, Kozlovskis sacīja, ka patlaban no premjera tiek gaidīt aktīvāka un izlēmīgāka rīcība. "Valdība tiek kritizēta, ka ir mazspējīga, tāpēc vajadzīgs līderis. Acīmredzot tas ir viens no faktoriem. Jāgūst vairākuma atbalsts un jāspēj izveidot valdība saspringtā laikā," sacīja Kozlovskis. Ministrs sacīja, ka demisionējušā premjerministre pēdējā laikā ir "sista", bet partijai "Vienotība" savam premjera amata kandidātam būtu jānodrošina atbalsts.

Kozlovskis skaidroja, ka patlaban "Vienotības" dienaskārtībā kā Ministru prezidenta amata kandidāte ir partijas vadītāja. "Citu kandidātu patlaban dienaskārtībā neesmu redzējis," situāciju komentēja Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!