Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piektdien pieprasījis paskaidrojumus Valsts policijai, reaģējot uz informāciju, ka tās darbinieki ilgstoši nevar ierasties iespējamā nozieguma vietā, pavēstīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Daiga Holma.

Šāds solis sperts pēc tam, kad Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons savā tviterkontā ierakstīja paziņojumu, ka pēc puskailas sievietes mirstīgo atlieku atrašanas kādā mežā, viņš informējis policijas darbiniekus, taču nav varējis viņus sagaidīt vienu stundu un 15 minūtes.

"Pirms stundas un 15 min. atradu mežiņā puskailu sievietes līķi. Policija teica, lai gaidu. Man vairs nav laika gaidīt. Ātri gan viņi brauc," raksta Tomsons. Atbilstoši viņa ziņotajam, policijas darbinieki ieradušies drīz pēc minētā ziņojuma tviterkontā publicēšanas.

Savukārt Holma pieļāva, ka šādai policistu rīcībai varētu būt arī objektīvi iemesli.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins apstiprināja, ka piektdien plkst.9 Tomsons ziņojis par Garkalnes novadā netālu no dzelzceļa sliedēm atrastu sievietes līķi. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki konstatējuši, ka bojāgājusī ir sirmgalve ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Šobrīd notiek izmeklēšana, tiek skaidroti lietas apstākļi.

Anučins arī norādīja, ka attiecībā uz laiku, ko policisti pavadījuši ceļā no iecirkņa Saulkrastos uz nozieguma vietu, tiks veigta dienesta pārbaude. Atbilstoši pašu policistu apgalvotajam, viņi ceļā nav pavadījuši ilgāk par 40 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!