Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) norāda, ka Rīgas domei ir jādara viss, lai fiziski novērstu iespēju cilvēkiem uzkāpt Vanšu tilta vantīs, un jautājums par bargāku sodu noteikšanu šajā gadījumā nav aktuāls.

Ministrs sarunā ar aģentūru BNS uzsvēra, ka ir jādara viss iespējamais, lai tilta vantīs fiziski nebūtu iespējams uzkāpt, un "te nav runa par vizuālo faktoru".

"Paldies Dievam, pēdējo divu kāpēju mērķi bija citi, nevis izdarīt pašnāvību," teica Kozlovskis un piebilda, ka runa nav arī par tilta atslēgu, jo arī iekļūšana pilonā ir tikai sekas tam, ka kādam jau ir izdevies uzkāpt.

Viņš arī pateicās dienestiem par operatīvo rīcību svētdien un pirmdien notikušo gadījumu laikā un pauda cerību, ka Rīgas dome tiltu pret uzkāpšanu nodrošinās pēc iespējas ātrāk.

Jau vēstīts, ka svētdien un pirmdien divas reizes uzkāpts Vanšu tilta vantīs, tādēļ nolemts tiltam nodrošināt pastāvīgu apsardzi, kā arī to notīt ar dzeloņdrātīm.

Svētdienas naktī, neskatoties uz nožogojumiem, tilta virsotnē uzkāpa 1986.gadā dzimis jaunietis, kurš bijis reibumā un tilta vantīs bija izdomājis kāpt, jo sastrīdējies ar draudzeni.

Savukārt pirmdienas rītā Vanšu tiltā uzkāpa 1988.gadā dzimis jaunietis, kurš, iespējams, bija lietojis narkotiskās vielas. Šis jaunietis vēlējies savai draudzenei parādīt, cik spēcīgs viņš ir. Pirmdienas naktī vēl viens jaunietis mēģinājis uzkāpt tiltā, taču viņu aizturēja pie tilta norīkotā apsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!