Foto: LETA

Piektdien, 30.janvārī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikšanās ar Baltkrievijas kolēģi Igoru Šuņeviču laikā uzsvēris nepieciešamību stiprināt abu valstu sadarbību iekšlietu jomā, portālam "Delfi" pastāstīja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma.

Abu valstu iekšlietu ministri pārrunājuši tiesībsargājošo iestāžu sadarbības stiprināšanas iespējas.

"Viena no stratēģiskajām prioritātēm Latvijas prezidentūras laikā ir sadarbības stiprināšana starp Eiropas Savienību un Austrumu partnerības dalībvalstīm, tostarp ciešāka sadarbība tieslietu un iekšlietu jomā. Savu sadarbību attiecīgajās jomās varam stiprināt un attīstīt gan divpusējā, gan ES līmenī," tikšanās laikā sacījis Kozlovskis.

Ministra pārstāve norādīja, ka patlaban sadarbība starp Latviju un Baltkrieviju jau notiek starp tiesībsargājošām iestādēm un robežsardzi. Tāpat abas valstis sadarbojas arī katastrofu, dabas stihiju un citu ārkārtējo situāciju novēršanā, kā arī to seku likvidēšanā.

Savukārt migrācijas un patvēruma jautājumos Latvija un Baltkrievija sadarbojas tādās jomās kā cilvēktirdzniecības novēršana un darbaspēka migrācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!