Foto: LETA

Lai gan Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins solīja, ka remontdarbi Krasta ielā sāksies jūlijā, nu zināms – tā tomēr nenotiks.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" stāsta, ka projekta izstrādes laikā nolemts – tas jāsadala divās daļās. Vienā projekta daļā iecerēts atjaunot Krasta ielas brauktuves, bet otrā – būvēt veloceliņu Daugavas pusē.

Šis lēmums licis mainīt projekta dokumentāciju, kas šobrīd ir iesniegta Rīgas pilsētas būvvaldē. Departaments arīdzan sagatavojis būvdarbu iepirkuma nolikumu, lai tūlīt pēc būvvaldes apstiprinājuma varētu izsludināt iepirkuma konkursu.

Ahuna-Ozola prognozē, ka iepirkumu varētu izsludināt jau šonedēļ. Taču būvdarbu uzsākšanas datumu Satiksmes departamenta pārstāve prognozēt atsakās, jo tas ir atkarīgs no iepirkuma gaitas, proti, konkursa rezultāta, iespējamām sūdzībām un citiem apstākļiem.

Plānotais būvdarbu ilgums ir 90 dienas. Tikmēr darbus Krasta ielā sākuši inženierkomunikāciju valdītāji.

Vēstīts, ka 16. maijā Jakrins Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē teica – remontdarbi Krasta ielā sāksies jūlijā, bet noslēgsies aptuveni septembrī vai oktobrī.

Krasta ielā seguma maiņa notiks posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai.

Rīgas pašvaldības budžetā autoceļu un ielu uzturēšanai šogad atvēlēti 24,97 miljoni eiro. Iekškvartālu un piebraucamo ceļu remontam – 4,49 miljoni eiro. Dienvidu tilta celtniecības izdevumu segšanai – 53,89 miljoni eiro.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka laikaposmā no 2012. līdz 2017. gadam Rīgas ielu remontdarbos kopumā izlietoti 236 miljoni eiro, tostarp gan pašvaldības un Eiropas Savienības fondu līdzekļi, gan valsts mērķdotācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!