Saeima ceturtdien neapstiprināja Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšēdētāja amatā bijušo finansu ministru, "tautpartieti" Edmundu Krastiņu. Par Krastiņa kandidatūru balsoja 47 deputātu, bet pret bija - 44, atturējās - 5. Tādējādi par viņu bija mazākums Saeimas sēdē klātesošo deputātu.
Par Jāņa Brazovska apstiprināšanu komisijas priekšēdētāja vietnieka amatā Saeima ceturtdien nolēma nelemt.

Balsojums par Krastiņa kandidatūru Saeimā notika divas reizes, jo pirmo reizi balsojot balsis sadalījās vienādi - 48 deputāti balsoja par Krastiņa apstiprināšanu, 42 bija pret un seši atturējās.

Frakcijas "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) deputāts Juris Dobelis norādīja, ka par izvirzītajām kandidatūrām valdības koalīcijas partneriem vajadzēja sākt runāt jau agrāk, taču tas nav noticis un koalīcijas padomē šis jautājums nonāca tikai dienu pirms tā izlemšanas Saeimā.

Savukārt TB/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs pauda viedokli, ka Krastiņš šim amatam ir izvirzīts pēc Tautas partijas (TP) iniciatīvas un nespēs pretoties TP ekonomiskajai politikai, kā dēļ tiks iznīcināti tās ekonomiskie pretinieki.

Finansu un kapitāla tirgus komisija no nākamā gada 1.jūlija pārņems banku, vērtspapīru tirgus un apdrošināšanas struktūru uzraudzību.

Krastiņu komisijas priekšsēdētāja amatam atbilstoši likumdošanai izvirzīja Latvijas Bankas priekšsēdētājs un finansu ministrs. Drīzumā notiks viņu tikšanās, lai izvirzītu jaunus kandidātus, taču, pēc finansu ministra Gundara Bērziņa paustā, citi ir vājākas kandidatūras par Krastiņu.

Tiek uzsvērts, ka Saeima vairāk ir ņēmusi vērā Krastiņa politisko piederību, nevis viņa politiskās spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!