Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis, kurš uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināts to amata, to saista gan ar saviem izteikumiem medijos, gan savu atšķirīgo viedokli no VID kolēģiem.

Intervijā LTV raidījumam "Panorāma" piektdien Kravalis skaidroja, ka medijā skaidrojis, kāpēc kravu noformēšana Rīgas ostā ir lēnāka, bet "pēdējais piliens" disciplinārlietai bijuši viņa izteicieni VID sanāksmē ar tranzītbiznesa pārstāvjiem, kur Kravalis norādījis, ka VID teorētiskie strīdi starp struktūrām tiek risināti ar pārbaudēm, kriminālprocesiem, disciplinārlietām, tādējādi neviens neuzņemas atbildību par uzņēmējdarbības veicināšanu, bet tikai izpilda likuma prasības.

"Viss tas, kas notiek pēdējā gada laikā, ir lielā mērā degradējis darba vidi VID," atzina Kravalis, piebilstot, ka šāda vide neveicina iestādes attīstību un virzību uz cilvēku kā galveno vērtību. "Es domāju, ka tie ir tikai vārdi," teica Kravalis.

Kravalis arī apliecināja LTV rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka Finanšu policija šonedēļ par bezdarbību aizturējusi divas VID Muitas pārvaldes amatpersonas. Viena no aizturētajām ir Kravaļa māsa - Muitas pārvaldes Riska vadības daļas vadītāja Baiba Trukšāne, bet otrs ir Muitas pārvaldes Latgales muitas kontroles punkta vadītājs Guntars Loits.

Kravalis šo amatpersonu aizturēšanu nesaista ar savu atstādināšanu, bet vienlaikus atzina, ka šādi uz viņu tiek izdarīts zināms spiediens.

Jau vēstīts, ka Kravalis uz laiku atstādināts no amata.

Ceturtdien pret Kravali uzsākta disciplinārlieta par vairākām epizodēm, no kurām nozīmīgākā ir izvērtēt to, vai tranzīta procedūra Latvijā ieviesta atbilstoši Eiropas Savienības regulai.

Kravalis VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, kā arī Muitas pārvaldes direktora amatā strādā kopš 2010. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!