Foto: F64
Apvienības "Saskaņas Centrs" (SC) Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs sagādāja solīto pārsteigumu un no parlamenta tribīnes uzrunāja kolēģus latviski, bet Saeima tomēr nodeva izskatīšanai komisijām Nacionālas apvienības priekšlikumu izslēgt viņu no Saeimas sastāva.

Par lēmumprojekta nodošanu komisijām balsoja - 61 deputāts no VL-TB/LNNK, "Vienotības" un Zaļo un Zemnieku savienības, pret - 26 SC deputāti, bet atturējās pieci no "Par labu Latviju" frakcijas.

Kravcovs ceturtdien kolēģiem stāstīja, ka dzimis Krievijā, kur arī ilgu laiku strādāja. Viņš gan ieskatījās savās piezīmēs, runāja ar kļūdām un pāris reizes nespēja uzreiz nolasīt tekstu.

Viņš atzina, ka pēdējos divus gadus strādāja vidē, kur nav jālieto latviešu valoda, tāpēc tagad mācoties to no jauna. "Jā, pagaidām nevaru skaisti runāt no tribīnes un sniegt intervijas, bet noteikti to darīšu. [..] "Balsojot par manu izslēgšanu, parādīsiet, ka demokrātija Latvijā ir tikai vārds," sacīja deputāts.

"Latvija kļuvusi par manu otro dzimteni, šeit dzimuši mani bērni," sacīja Kravcovs. Viņš apliecināja, ka aizstāvēs Latviju un latviešu valodu, taču aicināja atcerēties, "ka uz ceļiem sibīrieši nekad nav stāvējuši".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lūgusi no Saeimas deputātu rindām izslēgt latviešu valodu nezinošo Kravcovu.

Kandidējot 10.Saeimas vēlēšanās, Kravcovs norādījis, ka valsts valodu prot sarunvalodas līmenī. Valsts valodas centrs pērn Kravcovu, kurš bija Liepājas domes deputāts, sodīja par valsts valodas nezināšanu, piemērojot 35 latu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!