Foto: DELFI

Kremļa opozīcijai simpatizējoša televīzijas kanāla "Doždj"  vadītāja esot ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā, intervijā LTV norādīja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (V).

"Arī telekanāla "Doždj" vadītāja ir šobrīd izmantojusi šo likumu un saņēmusi uzturēšanās atļauju Latvijā," intervijā sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa intervijā arī norādīja, ka, lemjot par uzturēšanās atļauju jautājumu, nedrīkst aizmirst, ka cilvēki no Krievijas varētu arī vēlēties rast politisko patvērumu Latvijā.

Bijusī "Doždj" raidījumu vadītāja Olga Šakina nesen kādā Krievijas blogā detalizēti aprakstīja, kā ieguvusi uzturēšanās atļauju Latvijā.

Jau vēstīts, ka koalīcija iepriekš konceptuāli vienojusies atbalstīt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšlikumu dot valdībai tiesības uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu trešo valstu pilsoņiem.

Nacionālās apvienības Saeimas frakcija 31.martā pieņēma lēmumu aicināt koalīcijas partnerus dot valdībai tiesības uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā.

VL-TB/LNNK frakcija iesniegusi Saeimā grozījumus Imigrācijas likumā, paredzot, ka Ministru kabinets "valsts apdraudējuma novēršanas un pārvarēšanas nolūkos var uz laiku līdz vienam gadam apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu vienas vai vairāku trešo valstu pilsoņiem". Apturēšana var tikt piemērota attiecībā uz termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu arī par nekustamā īpašuma iegādi. Priekšlikums arī paredz, ka vajadzības gadījumā termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas apturēšanu var pagarināt.

Saeimā vērtē otrreizējais caurlūkošanai nodotus grozījumus Imigrācijas likumā. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas atbalstītie priekšlikumi likuma grozījumiem paredz no 150 000 eiro līdz 250 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma iegādes vērtību, par kuru piešķir termiņuzturēšanās atļauju.

Kopš 2010.gada 1.jūlija ir spēkā kārtība, ka Latvijā termiņuzturēšanās atļaujas var iegūt trešo valstu pilsoņi, kuri Rīgā, Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās iegādājušies vienu vai vairākus nekustamos īpašumus vismaz par 100 000 latu vai citur Latvijā par 50 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!