Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) otrdien kritizēja Latvijas Drošības policijas veiktās kratīšanas biedrībā "GVD Baltija", kas vāc humāno palīdzību promaskavisko separātistu kontrolēto Ukrainas austrumu teritoriju iedzīvotājiem.

"Brīvprātīgajiem izvirzīto apsūdzību "terorisma atbalstīšanā" absurdums neļauj šaubīties par Latvijas specdienestu rīcības politiskajiem motīviem," teikts Krievijas ĀM oficiālā pārstāvja Aleksandra Lukaševiča komentārā.

"Latvijas Drošības policijas rīcība attiecībā uz savas valsts pilsoņiem, kas nav vienaldzīgi pret svešu nelaimi, un kas sniedz humāno palīdzību bez pajumtes un iztikas līdzekļiem palikušajiem Ukrainas dienvidaustrumu iedzīvotājiem, - tā ir kārtējā nepiedienīgā akcija, lai iebiedētu savus iedzīvotājus, kas nepiekrīt oficiālās Rīgas kursam uz Kijevas valdības noziegumu bezierunu attaisnošanu," piebilsts komentārā.

Jau ziņots, ka janvāra vidū Rīgā un Rīgas reģionā Drošības policija (DP) veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas biedrības "GVD Baltija", kura vākusi ziedojumus Ukrainas pamatiedzīvotājiem, juridiskajā un faktiskajā adresē, kā arī tās dibinātāja Staņislava Bukaina un divu citu minētās biedrības biedru dzīvesvietās.

DP norāda, ka šīs kratīšanas tika veiktas kriminālprocesā, kas sākts saskaņā ar Krimināllikuma 88. 2 pantu par publisku aicinājumu uz terorismu, Krimināllikuma 88. 3 pantu par personas vervēšanu terora akta veikšanai un Krimināllikuma 233.panta otro daļu par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!