Foto: LETA

Krievija ir neprognozējama valsts un tās īstenotā politika ir agresīva, raidījumā "1 pret 1" otrdien teica jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Es esmu pie tiem slimajiem cilvēkiem," par Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumu, ka to, ka Krievija varētu uzbrukt NATO, varētu iedomāties tikai slims cilvēks, teica Vējonis.

Tomēr viņš uzsvēra, ka Baltijas valstīm riski joprojām ir zemi. Neraugoties uz to, tām ir būtiski celt savu reaģēšanas spēku un bruņoto spēku kapacitāti.

Krievija ir neprognozējama valsts, norādīja Vējonis. Viņš atgādināja, ka neviens neprognozēja, ka Krievija anektēs Krimu un īstenos agresiju Ukrainā.

Politiķis uzsvēra, ka NATO rīcībā un "mūsu rīcībā" ir pierādījumi par to, ka Krievija ir iesaistījusies agresijā Ukrainas teritorijā.

Tāpat Vējonis atzina, ka Krievija īsteno agresīvu politiku, ko apstiprina gan tās darbības Ukrainā, gan militārās mācības, kurās tiek izspēlēti agresīvi scenāriji.

Pašlaik ir būtiski panākt NATO Velsas samita lēmumu īstenošanu, proti, Baltijas valstīs un Polijā izvietot pastāvīgos NATO spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!