Foto: LETA

Krievija netiecas uz to, lai rīkotu kaut kādu "melno sarakstu" karu, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Jau vēstīts, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šonedēļ tā dēvētajā „melnajā sarakstā" jeb to personu sarakstām, kurām iebraukšana Latvijā ir liegta, iekļāva trīs Krievijas popmūziķus Valēriju, Oļegu Gazmanovu un Josifu Kobzonu.

Vešņakovs raidījumā atgādināja paša Rinkēviča pirms mēneša Ārlietu ministrijas (ĀM) mājas lapā paziņoto, ka viņš „Jauno vilni" atzinis par kultūras pasākumu un māksliniekiem iebraukšana Latvijā netiks liegta.

Ko mēneša laikā būtu izdarījusi, piemēram, Valērija, ka viņa iekļauta melnajā sarakstā, savu neizpratni par Rinkēviča lēmumu neslēpa Vešņakovs.

Vešņakovs atgādināja, ka diplomātijā pieņemts - ja viena valsts iekļauj kādus cilvēkus "melnajā sarakstā", tad arī otra valsts var spert analogu soli.

"Ja kāds veic nedraudzīgas darbības pret valsti, piemēram, iekļaujot cilvēkus "melnajā sarakstā", kas aizliedz viņiem iebraukt attiecīgas valsts teritorijā, tad tā valsts, attiecībā pret kuru šie pasākumi tika pieņemti, tad arī veic analoģisku, iekļaujot cilvēkus "melnajā sarakstā"," sacīja Vešņakovs.

Viņš norādīja, ka konkrētas personas no Latvijas, ko Krievija varētu iekļaut šādā sarakstā, neesot apspriestas. 

Rinkēviča "melnajā sarakstā" iekļautie dziedātāji šī gada sākumā parakstījuši vairāku Krievijas mākslinieku vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā pausts atbalsts prezidenta īstenotajai politikai Krimā, Ukrainā.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā "melnajā sarakstā" visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!