Foto: stock.xchng

Latvijas jauniešu došanās uz militarizētām nometnēm Krievijā rada riskus, jo šie cilvēki nākotnē var tikt izmantoti kā instrumenti Krievijas interešu īstenošanai Latvijā.

Drošības policija (DP) portālam "Delfi" atzina, ka Latvijas jauniešu ceļošana uz militarizētām un ideoloģiski orientētām nometnēm Krievijā, kur tiek aktīvi propagandēti Krievijas ģeopolitiskajām interesēm atbilstoši uzskati, rada ilgtermiņa riskus, jo tādējādi tiek veicināta šo nometņu apmeklētāju saikne ar Krieviju, vienlaikus mazinot jauniešu piederības sajūtu Latvijai.

"Turklāt ir pamats uzskatīt, ka starp šo nometņu apmeklētājiem tiek meklēti jaunieši, kuri nākotnē var tikt izmantoti kā instruments Krievijas interešu īstenošanai Latvijā," norāda DP.

Policija norāda, ka šādu Krievijā rīkoto jauniešu nometņu apmeklētāju skaits variē – no dažiem līdz vairākiem desmitiem.

Šo nometņu apmeklēšana gan nav pretlikumīga. "Taču vecākiem, kuri izlemj vai piekrīt nosūtīt savus bērnus uz šādām nometnēm, ir jāapzinās, ka viņi pakļauj savus bērnus manipulācijas riskiem, proti, šie jaunieši var tikt izmantoti kā instruments citas valsts interešu realizācijai Latvijā, un šādu nometņu apmeklējums var nelabvēlīgi ietekmēt jauniešu karjeras iespējas Latvijā," uzsver DP.

"Delfi" jau vēstīja par Krievijā organizētām nometnēm, kurās tiek kritizēta NATO un rietumvalstu politika un slavināta Padomju Savienība, un kurās piedalās arī jaunieši no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!