Krievija var neizdot Latvijai divus jauniešus, kas tiek turēti aizdomās par nepatiesu liecību sniegšanu pedofilijas lietā, un iespējams, Maskava izmanto viņu liecības skandāla uzpūšanai.
Tā pirmdien ziņo Krievijas laikraksts "Izvestija", atsaucoties uz anonīmiem avotiem. Tie pavēstījuši, ka abi jaunieši Maskavā lūguši politisko patvērumu.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Jurijs Lazarevs un 18 gadus vecais Ruslans Baļuckis pagājušajā nedēļā tika aizturēti Maskavā pēc tam, kad Latvija bija izsludinājusi viņu meklēšanu, turot jauniešus aizdomās par nepatiesu liecību sniegšanu skandalozajā pedofilijas lietā.

Pēc "Izvestija" ziņotā, abi jaunieši lūguši politisko patvērumu Krievijā. "Apmaiņā pret to viņi sola izstāstīt visu par Latvijas ministru netikumīgajām tieksmēm. Un pašlaik notiek sīva kaulēšanās par jauniešu izdošanu," raksta "Izvestija".

Lazarevs un Baļuckis sniedza liecības par savām seksuālajām attiecībām ar Segliņu, kas it kā notikušas laikā, kad abi jaunieši bija nepilngadīgi. Latvijas prokuratūra ierosināja pret abiem jauniešiem krimināllietu par nepatiesu liecību sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!