Foto: LETA

Latvijā no 12. līdz 15. septembrim uzturēsies Krievijas bruņojuma kontroles inspekcijas grupa četru virsnieku sastāvā, lai veiktu bruņojuma kontroles inspekciju Latvijā, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrija.

Krievijas bruņojuma kontroles inspekcijas grupa Latvijā uzturēsies Eiropas Drošības un sadarbības drošības organizācijas (EDSO) ietvaros un saskaņā ar Vīnes dokumentu.

Inspekcija norisināsies Rīgas, Ādažu un Lielvārdes rajonos un tās mērķis ir pārliecināties, vai noteiktajā Latvijas teritorijā netiek veiktas militārās mācības, par kurām būtu jāinformē pārējās EDSO dalībvalstis, un vai ikgadējā sniegtā vispārējā militārā informācija atbilst iesniegtajam.

Atbilstoši EDSO kvotām, Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā. Analoģiski Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes pārējās EDSO dalībvalstīs.

EDSO ietvaros Krievijas speciālisti šādas bruņojuma kontroles inspekcijas Latvijā veikuši jau iepriekš. Tāpat arī Latvijas eksperti ir viesojušies Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!