Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) "ar neizpratini" uztvērusi ziņas, ka Latvija "melnajā sarakstā" iekļāvusi Krievijas polittehnologu Modestu Koļerovu un ziņu aģentūras "Regnum" galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski, ceturtdien apliecināja ministrijas Informācijas un preses departamenta direktora vietniece Marija Zaharova.

"Maskavā ar neizpratni uztvēra Latvijas ārlietu ministra atklāti nedraudzīgo paziņojumu par minēto personu iekļaušanu "melnajā sarakstā"," ministrijas mājaslapā apliecināja Zaharova, lūgta komentēt Latvijas ārlietu ministra Edgara Rikēviča lēmumu pasludināt Koļerovu un Pavlovski par Latvijā nevēlamām personām.

Viņa arī atgādināja, ka pēdējā laikā šis nav pirmais šāds gadījums.

"Analoģiski soļi martā tika sperti pret fonda "Vēsturiskā atmiņa" direktoru Aleksandru Djukovu un šī paša fonda izpētes programmu vadītāju Vladimiru Simindeju," norādīja amatpersona.

"Tas ir acīmredzami, ka šādas darbības ir pretrunā ar oficiālās Rīgas paziņojumiem par vēlēšanos attīstīt pragmatisku, savstarpēji izdevīgu sadarbību ar mūsu pusi," apliecināja Zaharova. "Šis solis arī disonē ar Latvijas varasiestāžu regulāri deklarēto demokrātijas un vārda brīvības principu ievērošanu."

"Iziesim no tā, ka visa atbildība par negatīvajām sekām mūsu divpusējām attiecībām šīs nedraudzīgās akcijas rezultātā gulstas uz Latvijas pusi," norādīja amatpersona. "Mēs paturam sev tiesības uz adekvātiem atbildes soļiem."

Jau ziņoja, ka 8.augustā Rinkēvičs paziņoja, ka par Latvijai nevēlamām personām pasludināts Koļerovs un Pavlovskis. Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā bija teikts, ka lēmums pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tostarp teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!