Foto: stock.xchng

Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pilnvarotā cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīna Dolgova nezināšana jau kļūst apnicīgi smieklīga, kā nospēlēta plate, tā komentējot Dolgova nesenos izteicienus, ka Latvijā un Igaunijā masveidā tiekot pārkāptas krievvalodīgo tiesības, sacīja ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Lūgts komentēt Dolgova izteikumus, Eihenbaums norādīja, ka informācija par patieso lietu stāvokli "vienam otram tiešām ir ciets rieksts".

"Tā saucamais nepilsoņu un tautiešu jautājums tiek vulgāri ekspluatēts. Tas tiek izmantots tikai kā propagandas un mērķtiecīgas diskreditācijas instruments. Ja Krievijai patiesi rūpētu un tā domātu par šo, tad tā censtos iesaistīties konstruktīvā dialogā, kā arī nenodarbotos ar melu un mītu izplatīšanu," uzskata Eihenbaums.

Dolgovs jau iepriekš centies vērst uzmanību uz "Baltijas valstīs notiekošo uzbrukumu krievu valodai".

Septembra vidū Latvijā, Lietuvā un Igaunijā mītošo veltītajā Krievijas tautiešu konferencē Dolgovs norādījis, ka Krievija nesamierināsies "ar lienošo uzbrukumu krievu valodai, ko mēs redzam Baltijā".

"Uzskatām zināmos Latvijas un Igaunijas varasiestāžu soļus, kas ir vērsti uz krievu valodas statusa un stāvokļa apspiešanu, par rupju vispārpieņemto universālo cilvēktiesību normu pārkāpšanu," norādīja Dolgovs. "Oficiālās Rīgas paziņojums par to, ka krievu skola, kas Latvijas zemē ir pastāvējusi kopš 1789.gada, ir pilnībā jālikvidē līdz 2018.gadam, civilizētajai pasaulei ir nepieņemams," sacīja Dolgovs.

"Starptautiskajai sabiedrībai apņēmīgi jāliek šķēršļi, lai nepieļautu turpmāku rupju Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību pārkāpšanu, jau tā pārmērīgo un politizēto rusofobijas pieaugumu," uzsvēra Dolgovs.

Tolaik Eihenbaums norādīja, ka Dolgovs manipulē ar starptautisko organizāciju viedokļu citātiem, lai maskētu sava sakāmā satura trūkumu.

"Tie ir centieni maskēt Krievijas īstenotās tautiešu politikas patiesos mērķus Latvijā - kavēt sabiedrības integrācijas procesus Latvijā. Latvija ir brīvās, demokrātiskās pasaules daļa, kas lepojas, ka mūsu iedzīvotājiem ir visas pamattiesības, brīvība tāpat kā citu ES valstu iedzīvotājiem. Latvijas sabiedrība ir gudra un tic, ka kādreiz arī Krievija pietuvosies šiem standartiem," sacīja Eihenbaums, piebilstot, ka "kārtējo reizi nožēlu izraisa, ka Dolgova kungs manipulē ar starptautisko organizāciju viedokļu citātiem, lai maskētu sava sakāmā satura trūkumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!