Foto: LETA

Latvijas Valsts valodas centra (VVC) aicinājums darbavietās runāt latviešu valodā liecina par pamatnācijai nepiederošo valsts iedzīvotāju diskrimināciju, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

"Lai gan, spriežot pēc Rīgas komentāriem, runa nav par stingru uzstādījumu, bet vien par "rekomendācijām", tomēr ir skaidri redzams, pret ko tās vērstas. Tās apstiprina kopējo varas pozīciju diskriminēt pamatnācijai nepiederošos - pirmkārt jau krievvalodīgos - valsts iedzīvotājus," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

"Tamlīdzīgi Latvijas Republikas valsts institūcijas "aicinājumi" šķeļ sabiedrību un ir pretrunā daudzskaitlīgām rekomendācijām, kuras sniegušas atbilstošas starptautiskās institūcijas par etnisko minoritāšu tiesību saglabāt un attīstīt savu valodu garantēšanu," Lukaševičs klāstīja, atbildot uz žurnālistu jautājumu.

VVC janvāra vidū izplatīja aicinājumu darbavietās izmantot latviešu valodu. Centrs norādīja, ka Valsts valodas likums neattiecas uz valodu lietošanu Latvijas iedzīvotāju neoficiālajā saziņā, taču, ja darbinieku savstarpējā saziņa svešvalodā dzirdama citiem - pasažieriem, veikalu, biroju, iestāžu apmeklētājiem -, tad to nevar uzskatīt par neoficiālu saziņu un tajā izmantotajai valodai vajadzētu būt latviešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!