Foto: Sputnik/Scanpix
Jau vairākas dienas rietumu kara apgabalā tiek novērotas plaša mēroga Krievijas bruņoto spēku mācības, kuru ietvaros augstā kaujas gatavībā ir 1. tanku armija un 20. tanku armija, portālu “Delfi” informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Šajās kaujas gatavības mācībās kopumā no abām armijām piedalās aptuveni 30 tūkstoši karavīru, kā arī smagās tehnikas vienības, tostarp aptuveni 500 tanku.

Papildus tam rietumu kara apgabalā notiek arī Kolektīvās drošības līguma organizācijas mācības “Vzaimodeistvie 2016”, kurās pēc oficiālās informācijas piedalās aptuveni 6000 karavīru.

Tāpat arī vairāki desmiti kuģu no Baltijas flotes, Ziemeļu flotes, Melnās jūras flotes ir izgājuši no savām dislokācijas vietām.

Kopš Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014. gada pavasarī Latvijas bruņotie spēki veic pastiprinātu valsts robežu novērošanu, kā arī apmainās ar nepieciešamo informāciju ar sabiedrotajiem. Noteiktās bruņoto spēku procedūras tiek pastiprinātas arī gadījumos, kad valsts pierobežā notiek militārās mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!