Foto: RIA Novosti/Scanpix
Saeimas Nacionālās drošības komisiju satraukušas ziņas par Krievijas aktīvu Latvijas austrumu pierobežā dzīvojošo iedzīvotāju noskaņojuma pētīšanu. Komisijas vadītājs Valdis Zatlers (RP) TV3 informējis, ka zondēšana notiekot slēpti, un Krieviju pamatā interesējot sabiedrības attieksme pret Krimas atņemšanu Ukrainai.

Pamatu uztraukumam vēl vairāk esot piedevuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina izteikumi. Viņš šonedēļ negaidīti atklāja, ka pirms referenduma Krimā slēpti ticis pētīts sabiedrības noskaņojums pussalā un Krievija savas tālākās darbības balstījusi uz socioloģisko aptauju rezultātiem.

"Fakts ir tāds, ka viņi pēta sabiedrisko domu, mūsu mediju telpu, aptaujā cilvēkus, kuri brauc pāri robežai, uzdod konkrētus jautājumus, kāda ir viņu attieksme pret Krimas aneksiju, pret Krievijas politiku, vienvārdsakot, viņi pēta, cik tālu drīkst iet, "norādījis Zatlers.

TV3 informācija arī liecina, ka pagājušās otrdienas valdības sēdes slēgtajā daļā, ministri vienojušies pasūtīt savu pētījumu sabiedrības noskaņojuma izpētei. Latvijas valdību uztraucot, cik mūsu valstī dzīvo tādi, kas sliecas atbalstīt Krievijas politiku, norāda TV3.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlaments 18.martā ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!