Foto: LETA

Jau ceturto dienu slikto laikapstākļu dēļ Latvija savos teritoriālajos ūdeņos patvērumu nodrošina Krievijas Jūras spēku velkonim un mācību kuģim.

16. novembrī Latvijas ūdeņos slikto laikapstākļu dēļ patvērums tika piešķirts diviem Krievijas Jūras spēku kuģiem. Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins pastāstīja, ka kuģi joprojām turpina uzturēties Latvijas teritoriālajos ūdeņos Rīgas jūras līcī Kurzemes piekrastes tuvumā, jo laikapstākļi nav atbilstoši, lai peldlīdzekļi varētu turpināt ceļu.

Krievijas kuģu tuvumā atrodas arī Jūras spēku flotiles kuģi. Krievijas kuģu apkalpes šobrīd nav lūgušas cita veida palīdzību.

"Mēs zinām, kas tie ir par kuģiem, un šobrīd mums ir pietiekama informācija," uzsvēra Galkins. No plašākiem komentāriem ministrijas pārstāvis atturējās.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube otrdien žurnālistiem skaidroja, ka katras valsts pienākums ir sniegt atbalstu vai palīdzību kuģiem, kuri var tikt apdraudēti vai nokļuvuši nelaimē. "SOS signāls šajā gadījumā saņemts no velkoņa, kurš tauvā vilka mācību kuģi, kas bija kļuvis nevadāms. Krievijas kuģi prasīja aizvēja patvērumu pret viļņiem, lai viņiem nebūtu jāatrodas atklātā jūrā šajos sarežģītajos laikapstākļos, un tādējādi šie kuģi nokļuva mūsu valsts teritoriālajos ūdeņos," skaidroja Graube.

Jau ziņots, ka šogad Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā tāpat kā pagājušajā gadā regulāri pamanīti dažāda veida Krievijas karakuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!