Foto: LETA

Krievijas "melnajā sarakstā" saistībā ar sankciju atbalstīšanu advokāta Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām iekļauta arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), līdz ar to kopumā tajā atrodami jau vismaz 11 parlamentāriešu vārdi.

Līdz šim par iekļūšanu "melnajā sarakstā" paziņojuši Saeimas deputāti Kārlis Seržants (ZZS), Andris Buiķis (VL-TB/LNNK), Mūrniece, Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Inese Lībiņa-Egnere (V), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Andrejs Judins, Hosams Abu Meri (V) un Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, "melnajā sarakstā" ir mazāk nekā 30 personas, kas nozīmē, ka ne visi deputāti, kuri nobalsojuši par sankciju noteikšanu Magņitska lietā, tikuši iekļauti minētajā sarakstā.

Piemēram, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pavēstīja, ka pašlaik nav saņēmis informāciju, ka būtu iekļauts šādā sarakstā. Tāpat par iekļūšanu "melnajā sarakstā" nav informēts deputāts Edgars Putra (ZZS), Ringols Balodis (VL-TB/LNNK), Boriss Cilevičs (S), kuri arī atbalstīja Saeimas lēmumu par sankciju noteikšanu.

Kopumā lēmumu izteikt aicinājumu valdībai noteikt sankcijas Magņitska lietā iesaistītajām personām atbalstīja 60 deputāti no partijām "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienība, kā arī Cilevičs un vairāki pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Par iekļūšanu Krievijas "melnajā sarakstā" paziņojuši arī publicists Pauls Raudseps un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Jau vēstīts, ka Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien iesniegusi Latvijas vēstniecībai Maskavā Latvijas pilsoņu sarakstu, kuriem noteikts iebraukšanas liegums Krievijā par sankciju atbalstīšanu Magņitska lietā iesaistītajām personām, pavēstīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses daļā.

Sarakstā iekļautās personas ĀM par iebraukšanas liegumu informēs personīgi, līdz ar to minēto personu sarakstu nepubliskos, skaidroja ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!