Foto: LETA

Tiem pensionāriem, kuriem Krievijas Federācijas pensiju izmaksā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) starpniecību, vairs nevajadzēs pašiem vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID), lai saņemtu apliecinājumu par nodokļu atbrīvojuma piemērošanu, jo VID to aģentūrai nosūtīs elektroniski.

Kā informēja VID pārstāvji, sākot ar 19.novembri, tiek atvieglota kārtība, kādā VSAA turpmāk saņems no VID apliecinājumu par nodokļu atbrīvojuma piemērošanu Latvijā pensionāram, kuram Krievijas pensiju izmaksā ar VSAA starpniecību.

Lai Latvijā dzīvojošam Krievijas pensionāram piemērotu nodokļu līgumā paredzēto nodokļu atvieglojumu, turpmāk apliecinājumus par nodokļu atbrīvojuma piemērošanu VID nosūtīs VSAA elektroniskā veidā, tādējādi, sākot no 19.novembra, personai pašai vairs nav jāvēršas VID, lai saņemtu apliecinājumu par nodokļu atbrīvojuma piemērošanu.

Kā ziņots, saskaņā ar 2007.gada 18.decembrī noslēgto Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā VSAA izmaksā Latvijas rezidentiem Krievijas valsts pensijas.

Latvijas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumā par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem noteikts, ka Krievijas Federācijas pensija apliekama ar nodokli tikai Krievijā.

Kā ziņots, Latvijas teritorijā dzīvo apmēram 13 000 Krievijas Aizsardzības ministrijas pensijas saņēmēju, tajā skaitā Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kuriem ir izdienas gadi PSRS bruņoto spēku dienestā, un aptuveni 14 000 Krievijas pilsoņu, kuri saņem darba pensiju no Krievijas Pensiju fonda.

Šajā gadā personu, kuras vēlas saņemt Krievijas pensiju, skaits samazinājies par aptuveni 30% salīdzinājumā ar personu skaitu, kas Krievijas pensiju noformēja 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!