Foto: LETA

Krievija uzskata, ka Latvijas amatpersonu izteiktais nosodījums pank-grupas "Pussy Riot" aktīvistēm piespriestajam cietumsodam ir iejaukšanas Krievijas iekšējās lietās un mēģinājums politizēt banālu krimināllietu. Tā teikts Krievijas vēstniecības Latvijā interneta mājas lapā publicētajā paziņojumā.

Šādi paziņojumi netieši ietekmē Krievijas pilsoņu, kā arī tiesas viedokli, jo "Pussy Riot" lietā par pareizticīgo katedrālē sarīkoto "panku lūgšanu" pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vēl var iesniegt apelāciju, ko grupas dalībnieces plānojot darīt, norāda vēstniecības pārstāvis Andrejs Skačkovs.

Vēstniecības pārstāvis ar uzsver, ka Latvijas Ārlietu ministrijai, kura paudusi nosodījumu par piespriesto sodu, nemaz nav pieejama pilnīga informācija par šo lietu, jo tā saņemot ziņas no ārvalstu masu medijiem. Turklāt šādi Latvijas ĀM paziņojumi izteikti, neņemot vērā "reālo situāciju Krievijā", jo saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām, lielākā daļa Krievijas sabiedrības nosoda baznīcu zaimojošo rīcību.

"Reliģisko vērtību zaimošana var likties pievilcīga jaunatnei un provocēt huligānisku rīcību arī citās valstīs," teikts Krievijas vēstniecības paziņojumā. Vēstniecība uzsver, ka pastāv likums, kurš ir jāievēro.

Turklāt piespriestais sods ir "brīdinošs un maigs", jo grupas dalībnieces intervijā raidsabiedrībai BBC atzinušas, ka nenožēlo akciju, skaidro vēstniecība.

Skačkovs pieļauj, ka "spekulācijas par "Pussy Riot" lietu ir politizētas". "Ja Latvijas vadības pārstāvji aicina Krieviju neiejaukties valsts iekšējās lietās, tad arī mums ir tiesības sagaidīt no oficiālās Rīgas līdzīgu pieeju," norāda Skačkovs.

Jau ziņots, ka Maskavas Hamovņiku rajona tiesa piektdien atzina par vainīgām huligānismā trīs pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces, kas izpildījušas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstu dziesmu valsts galvenajā pareizticīgo katedrālē, un piesprieda viņām divu gadu cietumsodu.

"Pussy Riot" dalībnieču notiesāšanu nosodījušas ES, ASV un vairākas Eiropas valstis, arī Latvijas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!