Foto: Saeimas administrācija

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs nosūtījis Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses konferences stenogrammu, kurā viņš atbild uz jautājumiem par situāciju Ukrainā.

Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka šāda rīcība varētu būt saistīta ar to, ka šodien Saeimā notiek debatēs par paziņojumu, kurā plānots paust stingru nosodījumu Krievijas militārajai agresijai Ukrainā. Šādi varētu tikt mēģināts parādīt, ka ir "vienas pareizās domas", kā arī ietekmēt parlamenta viedokli, pieļauj Āboltiņa.

Īsajā vēstulē Vešņakovs skaidro, ka nosūta Putina preses konferences stenogramma, kas bija saistīta ar situāciju Ukrainā. Vēstulei pievienota apjomīga izdruka ar žurnālistu jautājumiem un Putina atbildēm.

Āboltiņa Saeimas sēdē arī informēja Saeimas deputātus, ka ir saņemta šāda vēstule no Vešņakova.

Kā ziņots, Saeimā šodien notiek debates par paziņojumu saistībā ar situāciju Ukrainā, kurā plānots paust stingru nosodījumu Krievijas militārajai agresijai Ukrainā. Paziņojumā iecerēts uzsvērt Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī Ukrainas parlamenta leģitīmajai varai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!