Foto: LETA

Bijušais Valsts kancelejas (VK) direktors Mārtiņš Krieviņš nolēmis tuvākos gadus Latvijas valsts pārvaldē nestrādāt, to viņš apliecina ceturtdien žurnālā "Ir" publicētā intervijā.

"Gadiem ejot, kļūsti mazāk kategorisks un nekad vairs nesaki "nekad". Taču tuvākos gadus Latvijas valsts pārvaldē tiešām nestrādāšu. Esmu pateicīgs par piedāvājumiem, bet droši vien to nedarīšu," viņš norāda. Līdz ar to secināms, ka viņš atteiksies no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) piedāvājuma ieņemt Saeimas ģenerālsekretāra amatu.

Stāstot par to, kāpēc nācies zaudēt VK vadītāja amatu, Krieviņš norāda, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis sarunā paudis neapmierinātību ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izdienas pensiju likumprojekta virzību Saeimā.

Pārmetumi bijuši par to, nav nodrošināta normāla pārstāvniecība Saeimas komisijā, lai arī Krieviņš šajā laikā atradies ārpus Latvijas, un par to, ka nav šis jautājums beidzot "nokopts".

Krieviņš piebilst: "Es neteiktu, ka man būtu jānodrošina Saeimas komisiju labvēlīgs balsojums par kādu likumprojektu" un atzīst, ka ir grūti spriest, vai tas bijis iegansts vai cēlonis atlaišanai. "Man jau liekas, ka mūsu valstī neatlaiž ierēdņus tikai par to, ka viņi nav piedalījušies vienā komisijas sēdē," saka Krieviņš.

Pēc Krieviņa teiktā, notiekošais saistībā ar KNAB priekšnieka konkursu un tas, ka viņam bija jābūt komisijas priekšsēdētājam, arī ir iemesls, kādēļ šķīries no amata.

"KNAB konkursa komisijā ir četri cilvēki, no kuriem tikai viens visu laiku par to ir runājis. Vienojāmies, ka priekšsēdētājs runā ar medijiem. Acīmredzot bija radies priekšstats, ka tas ir Krieviņa lēmums nevienu nevirzīt. Tas jāņem vērā arī nākamajam VK direktoram. Iespējams, ja konkurss atkal beigsies ne tā, kā kāds gaida, arī nākamais direktors kļūs par galveno grēkāzi," min Krieviņš.

Jau vēstīts, ka no 21. marta Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Latvijas Radio darba attiecību pārtraukšanu ar Valsts kancelejas vadītāju Krieviņu skaidroja ar atšķirīgu pieeju darbam un to, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa "darba metodes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!