Foto: LETA

Lai arī jaunais Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš nevēlas "zīlēt kafijas biezumos" par to, vai saņems pielaidi valsts noslēpumam, viņš savā biogrāfijā neredz problēmas, kas tam traucētu.

Atbildot uz jautājumu, vai saskata kādus "zemūdens akmeņus", kam viņam traucētu saņemt pielaidi valsts noslēpumam, Krieviņš otrdien žurnālistiem to noliedza.

"Bez pielaides valsts noslēpumam Valsts kancelejas direktors nevar strādāt," sacīja Krieviņš, skaidrojot - ja pielaidi nesaņems, būs jārīko jauns konkurss uz šo amatu.

Kā savas prioritātes Valsts kancelejas direktora amatā viņš minēja to,  ka Valsts kancelejai jābūt rīcībspējīgam atbalsta punktam Ministru prezidentei un Ministru kabinetam, un nepieciešams saprast, kas notiek Valsts kancelejā, un jāizveido spēcīga un strādātspējīga komanda.

Tāpat esot jāpārdomā situācija, kas kļuva par iemeslu, kādēļ amatu zaudēja iepriekšējā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Pēc Krieviņa teiktā, pēc pielaides saņemšanas  jāanalizē situācija, kāpēc informācija no Valsts kancelejas iepriekš plūdusi kā "no cauras mucas".

Krieviņš klāstīja, ka jāizvērtē arī valsts pārvaldes politikas īstenošana, proti, cik tālu īstenotas pieņemtās pamatnostādnes. Vienlaikus Krieviņš pauda pārliecību, ka dažādos dokumentos ir pārāk daudz prioritāšu.

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem norādīja, ka viņai nav bažu par problēmām ar pielaides piešķiršanu Krieviņam. Viņam pielaide jau ir bijusi, atgādināja premjere. Turklāt arī Krieviņa esošajā darbavietā tiek veikta zināmā kontrole, uzsvēra Straujuma.

Visticamāk, Krieviņš darbu jaunajā amatā sāks šā gada 21. septembrī.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien Valsts kancelejas direktora amatā apstiprināja bijušo Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītāju Krieviņu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), izvērtējot konkursa komisijas piedāvātās kandidatūras, Krieviņu atzinusi par piemērotāko Valsts kancelejas vadītāja amatam.

Līdz šim Krieviņš darbojās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD), kur viņš pilda vecākā padomnieka stratēģijas, reformu un politikas veidošanas jautājumos amata pienākumus.

Krieviņam ir Rīgas Ekonomikas augstskolā iegūts Executive MBA grāds, bet Latvijas Universitātē iegūts politikas zinātnes maģistra grāds.

Iepriekšējā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane amatu zaudēja pēc pielaides anulēšanas valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!