Foto: LETA

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers uzskata, ka ministrijas premjerministram Mārim Kučinksim (ZZS) sniedz nepatiesu informāciju, mēģinot valdībā apstiprināt dažādus normatīvos aktus.

Viņaprāt, ministrijas "mēģina izbīdīt" daudzus normatīvo aktu projektus izskatīšanai valdībā, tomēr šajā procesā ministrijas neievēro nepieciešamību īstenot sociālo dialogu, kā arī nesaskaņo minētos normatīvos aktus.

"Mums arī tā liekas, ka Ministru prezidents saņem sagrozītu informāciju. Diemžēl ministrijas sniedz nepareizus datus, informāciju Ministru prezidentam," sacīja Krīgers.

Šoreiz neapmierinātību radīja Ministru kabineta sēdes darba kārtībā iekļautie normatīvie akti, kas saistīti ar pagājušajā nedēļā apstiprināto pedagogu darba samaksas jauno modeli. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga jau bija norādījusi, ka vairākas organizācijas lūgs Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī Kučinskim uz nedēļu pārcelt rīt valdībā izskatīšanai paredzētos normatīvos aktus.

"Mūs uztrauc tendence, ka Latvijā tiek pārkāpts sociālā dialoga princips. Mēs atkal redzam, ka piektdienas vakarā Ministru kabinetā tiek iesniegti noteikumu projekti - bez jebkādas saskaņošanas un analīzes. Un mums pēc tam jāskrien pēdējā nedēļā pakaļ tiem dokumentiem, kas tajos rakstīts," norādīja LBAS priekšsēdētājs.

Krīgers sacīja, ka valdībā iesniegtie dokumenti, kas saistīti ar pedagogu atalgojuma reformu, nav saskaņoti ar sociālajiem partneriem, bet viņš pieļāva, ka Kučinskim varētu tikt pasniegta informācija, ka dokumentu projekti tikuši saskaņoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!