Foto: AP/Scanpix

Krievijas pārstāvji, kas martā pētījuši iespējas Latvijā un Igaunijā atkārtot Krimas scenāriju, nav guvuši pozitīvus rezultātus, atsaucoties uz krievu politikas analītiķi Dmitriju Oreškinu, vēsta Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Bijušais Krievijas Cilvēktiesību padomes loceklis un domnīcas "Mercator" analītiķis Oreškins intervijā igauņi laikrakstam "Eesti Päevaleht" norādīja, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvu stāvošās personas abās Baltijas valstīs esot tikušās ar visu prokrievisko partiju politiķiem, taču nav guvušas apstiprinājumu cerībām, ka arī Latvijā un Igaunijā varētu atkārtot Ukrainai piederošās Krimas aneksijas scenāriju.

Pēc šīs zondāžas Baltijas valstu augstākās amatpersonas esot pastiprinājušas pret Krieviju vērsto retoriku, kas liecinot, ka varasiestādēm par šīm sarunām ticis zināms, piebildis Oreškins.

Igaunijas Iekšējās drošības dienests atzinis, ka tam esot zināms par Putina mērķi destabilizēt kaimiņvalstis un ka tas arī turpmāk apturēs šādus mēģinājumus.

Tomēr tieši Oreškina sacīto Igaunijas varasiestādes nav nedz apstiprinājušas, nedz noliegušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!