Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) biedrs Aigars Lūsis, kuram piešķirts aizdomās turamā statuss saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem divu uzņēmumu maksātnespējas procesos, jūnijā paziņojis par atkāpšanos no politiskā spēka ģenerālsekretāra vietnieka amata.

Par to informēja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Politiskais spēks neplāno kādu rīcību attiecībā pret Lūsi, jo aizdomās turamā statuss nerada jaunus apstākļus attiecībā uz to, vai persona ir vai nav vainīga, savukārt pats Lūsis vainu noliedz, uzsvēra nacionālās apvienības politiķis.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs skaidroja, ka konkrētais jautājums ir bijis aktuāls kopš 2014. gada, kad Lūsis atkāpās no nacionālās apvienības ģenerālsekretāra amata. Bērziņš uzsvēra, ka aizdomās turamā statuss nenozīmē, ka cilvēks ir atzīts par vainīgu, kā arī norādīja, ka Lūsis no maksātnespējas administratora statusa ir atteicies pirms vairākiem gadiem.

Kā ziņots, kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir nu jau no amata atstādinātais maksātnespējas administrators Māris Sprūds, viņa dzīvesbiedre maksātnespējas administratore Ilze Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Lūsis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūra LETA iepriekš mēģināja telefoniski sazināties ar Lūsi, tomēr viņš, uzzinot, ka piezvanījusi žurnāliste, norādīja, ka sarunai nav laika, un nolika klausuli.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atzina, ka Lūsis pēc savas iniciatīvas savulaik jau atkāpies no amatiem partijā uz laiku, kamēr viņš tiesiskā ceļā nepierādīs savu taisnību. Šādi viņš rīkojies nolūkā pasargāt partiju no nomelnošanas, kas varētu sekot saistībā ar kriminālprocesu. "Manuprāt, tā ir adekvāta un cienījama rīcība, ko partija respektē," komentēja Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!