Foto: DELFI

Pašvaldības īpašumā esošajai SIA "Jelgavas poliklīnika" pašvaldība meklē jaunu vadītāju pēc bijušās valdes locekles Annas Zīvertes, pret kuru patlaban rit kriminālvajāšana par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, darba attiecību pārtraukšanas, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Saskaņā ar sludinājumu Jelgavas pilsētas pašvaldība izsludinājusi konkursu uz SIA "Jelgavas poliklīnika" valdes locekļa amata vietu.

Starp pienākumiem norādīta pašvaldības kapitālsabiedrības vadīšana atbilstoši nozares attīstības koncepcijām, kapitālsabiedrības stratēģijai, nodrošinot normatīvo aktu nosacījumu ievērošanu, valdes lēmumu pieņemšana visos kapitālsabiedrības darbības jautājumos, kuri ir valdes kompetencē, un citi pienākumi.

Pretendentam vēlama vismaz trīs gadu darba pieredze, vēlams, valsts vai pašvaldības iestādē vai uzņēmumā, un par priekšrocību tiks uzskatīta pieredze vadošā amatā.

Pretendentiem jāpiesakās Jelgavas pilsētas pašvaldībā līdz 12.jūnijam.

Kā ziņots, šā gada februārī Zemgales tiesas apgabala prokuratūra par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saukusi pie kriminālatbildības Jelgavas poliklīnikas vadītāju Zīverti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā Jelgavas domes sēdē februārī informēja domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), Zīverte februāra sākumā bija iesniegusi atlūgumu veselības stāvokļa dēļ. Rāviņš par poliklīnikas vadītāja pienākumu izpildītāju iecēlis Rutu Viesturi.

Prokuratūra paziņojumā presei norāda, ka pēc Valsts kontroles (VK) veiktās revīzijas materiāliem SIA "Jelgavas poliklīnika" par laiku no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim sāktajā kriminālprocesā prokurors februārī pie kriminālatbildības saucis kādu "Jelgavas poliklīnikas" valsts amatpersonu par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, piemērojot drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu.

Prokuratūra uzskata, ka valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, tīši, pretēji dienesta interesēm, mantkārīgā nolūkā, prettiesiski izlietoja uzņēmuma līdzekļus, proti, izdeva rīkojumus un veica pirkumus, kas radījuši būtisku kaitējumu valsts varai un pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personu tiesībām un interesēm, izraisot smagas sekas, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 15 443 latu (21 973 eiro) apmērā.

Zemgales tiesu apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis apstiprināja, ka kriminālvajāšana notiek pret Zīverti un lieta ir saistīta ar iepriekš VK revīzijā konstatētiem pārkāpumiem, sīkāk lietu nekomentējot.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" pērn vēstīja, ka, pēc VK revīzijā konstatētās informācijas, Zīverte apmaksājusi vakariņas smalkākajos Latvijas un Eiropas restorānos, iepirkusies greznākajos pasaules veikalos un devusies ceļojumos uz iecienītākajiem galamērķiem, taču par pārkāpumiem tikusi sodīta vien ar rājienu un nelielu algas samazinājumu uz trim mēnešiem. Zīverte, piemēram, no poliklīnikas kases kādā Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas turīgāko tūristu iecienītā restorānā "Mortons the Steakhouse" iztērējusi vairāk nekā 700 dolāru. Dokumentos teikts, ka šīs maltītes laikā viņa ar Vācijas un Latvijas ekspertiem esot pārrunājusi urīna nesaturēšanas jautājumus.

Zīvertes ienākumi pērn bijuši 29 537 eiro, - liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu.

Jelgavas poliklīnikas vadītājas algā Zīverte pērn saņēmusi 20 561 eiro, bet no saimnieciskās darbības ārsta privātpraksē, kas agrāk bijusi viņas ienākumu lielākā daļa, Zīverte pērn saņēmusi 8640 eiro, savukārt uzkrājumi bankā procentos nesuši 199 eiro. Vēl viņa saņēmusi 137 eiro pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!