Foto: PantherMedia/Scanpix

Divi politiskie spēki - Kristīgi demokrātiskā savienība un partija "Par prezidentālu republiku" - plāno apvienoties un kopīgi startēt Saeimas vēlēšanās.

Jaunās apvienības politiskais mērķis ir valsts ekonomiskās sistēmas izvērtēšana un izmaiņas, informēja politisko spēku pārstāvji. "Valsts izaugsme iespējama, ja galvenie nosacījumi ir cilvēka cieņas respektēšana, ģimene kā prioritāte, labklājības nodrošināšana visiem valsts iedzīvotājiem, kā arī kristīgo vērtību atzīšana," norāda politisko spēku pārstāvji.

Abu partiju vadītāji un valdes locekļi uzskata, ka šī apvienība, kopīgi startējot 12.Saeimas vēlēšanās, apliecinās savu politisko gribu straujiem soļiem uzlabot Latvijas iedzīvotāju nodarbinātību un labklājības līmeni.

Jaunā apvienība aicina pievienoties arī citas partijas un politiķus, kuri uzskata, ka "pašreizējā liberālā politika un ekonomiskā sistēma ir nonākusi strupceļā".

"Liberālā ekonomika ir sevi pārdzīvojusi. Tās vietā jānāk citai ekonomiskajai sistēmai - sociālajai tirgus ekonomikai,'' uzsver Kristīgi demokrātiskās savienības valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve.

"Vēl aizvien augstais korupcijas līmenis, netaisnīgā nodokļu politika, reģionu panīkums, kā arī aktīvo cilvēku aizbraukšana ir redzamās sekas, kas norāda, ka ir pēdējais laiks valsts ekonomiskajā sistēmā veikt nepieciešamās un kardinālās izmaiņas," uzsver "Par prezidentālu republiku" valdes priekšsēdētājs Margots Rotbergs.
Abas partijas apvienoto darbību veiks ar Kristīgi demokrātiskās savienības nosaukumu.

Trešdien, 18.jūnijā, plkst.12 Skolas ielā 21-613 notiks preses konference, kuras laikā tiks parakstīts abu partiju sadarbības memorands, kā arī tiks sniegta informācija par partiju turpmāko kopīgo darbību.

Abi politiskie spēki atsevišķi startēja maijā notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, tajās par Kristīgi demokrātisko savienību nobalsoja 1453 jeb 0,33% vēlētāju, bet partiju "Par prezidentālu republiku" atbalstīja 672 jeb 0,15% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!